A gde je Džordž?

Bilo je prekjuče mnogo samozvanih gazda dnevnih soba i daljinskih upravljača, koji su ukućanima objašnjavali “fabulu radnje” maltene direktnog prenosa na N1. Reporterima sa beogradskih ulica i koleginicama Tanji Aleksić i Antoneli Riha u studiju svaka čast, ali sve vreme sam zamišljao nekog Radovana, kako kaže:

“Šta sad vidimo na malim ekranima te-ve prijemnika? Vidimo šesnaest hiljada policajaca koji jure Džordža ulicama grada Čikaga: opkoljavaju ga sa svih strana, a Džordž pokušava da pobegne na periferiju grada Čikaga. Sad vidimo inspektora Majera s velikom limuzinom, prilazi policajcima i kaže: Šta je bilo? A šesnaest hiljada policajaca odgovara: Nemamo pojma!”

Subotnje događaje je Đorđe Vukadinović sažeo u solidan tvit: “Izgleda da je ovo scenario: ‘Država’, tobože, pokazala doslednost, jer MUP i sud nisu odobrili šetnju. ‘Organizatori prajda’ demonstrirali tobožnju ‘neposlušnost’ pa će ipak izaći na skraćenu paradu. ‘Ekstremisti’ će napraviti poneki incident. AV će simulirati ‘glas razuma’.”

Za ovo prvo su nesretna premijerka i ministar policije bez portfelja već iste večeri dali pregršt besmislenih izjava, kao što su “nije održano ono što je zabranjeno” ili “nije bilo šetnje, nego je policija sprovela publiku na koncert”…

“Ne bih komentarisao izjave ministra Vulina, ne vidim potrebu i ne slažem sa bilo čim što je on ikad rekao”, rekao je na Tašmajdanu američki ambasador, kad je već bilo poznato da se tog jutra sastao sa “glasom razuma”. Istina, predsednik svega ovoga je objavio da su njih dvojica razgovarali o “uticaju gama zraka na sablasne nevene” ili nešto slično, tek da pokaže kako on radi i u subotu sabajle…

Pokeraši kažu “ako ne znaš ko je ‘ovca’ za stolom, onda si to najverovatnije ti”. Još da neko to javi Bošku…

Written by : Ivan Mrdjen

Rođen 2. oktobra 1949. godine u Vršcu. Osnovnu školu na Čukarici završio 1964. kao najbolji đak u nekadašnjoj Jugoslaviji. Profesionalnu novinarsku karijeru započeo 1973. kao pripravnik u „Večernjim novostima“. Najduže se zadržao u dnevnom listu “Blic”, čiji je stalni član uređivačkog kolegijuma od 2000. godine. Prvo kao urednik „Blica nedelje“, a potom i kao urednik Beogradske rubrike. Krajem 2010. postavljen za Noćnog urednika u Integrisanoj redakciji “Ringier&Axel Springer” (“Blic”, “Blic nedelje”, “24 sata” i “Blic online”). Sa te pozicije je otišao u penziju 3. oktobra 2014. godine. Dobitnik je Nagrade grada Beograda za novinarstvo za 2012. godinu.