Čekajući “Milionera”

Pre petnaest godina u kvizu “Milioner” jedanaesto pitanje, tada vredno 300.000 dinara, glasilo koji se od četiri ponuđena trga nalazi u Rimu, a mladić u “vrućoj stolici” Luka Stamatović nije znao tačan odgovor. Zatražio “pomoć prijatelja”, a ovaj mu sugerisao pogrešnu odrednicu.

Slušala sve to Mirina i moja najstarija unuka, u to vreme sedmogodišnja Tamara, pa reče: “To je baš lako. Odgovor je Pjaca Venecija!” “Otkud znaš”, pitao sam, a ona će, uz osmeh:”Bila sam tamo!”

Na ovaj moj komentar reagovao je i Luka, tada student četvrte godine stomatologije: “Posle mog pojavljivanja u kvizu napravio sam malu internu anketu među svojim prijateljima i došao do zaključka da većinu njih više fascinira da se pojave na Saboru u Guči, u majicama sa likovima haških begunaca, nego da putuju po svetu. A i oni retki koji su imali priliku da odu ‘preko grane’ uglavnom svoju paznju fokusiraju da posete buvlje pijace, tržne centre i butike…”

To me podsetilo da je Mark Tven govorio kako je “putovanje vežba, koja ima fatalne posledice za predrasude, netolaranciju i ograničenost”.

Na televiziji Nova S, koja donosi najbolju zabavu za celu porodicu uz najpoznatije svetske TV formate, gledaoci će od 19. septembra moći da uživaju u najpopularnijem kvizu na svetu „Želite li da postanete milioner“. Nezaboravni voditelj Ivan Zeljković se nakon više od decenije vraća na male ekrane, spreman da konačno pronađe prvog učesnika koji će tačno odgovoriti na svih 15 pitanja i osvojiti nagradu od pet miliona dinara.

A Taša?! Baš juče nam poslala slike sa Pjace Venecija u Rimu, druge stanice na njenoj najnovijoj svetskoj turneji, na kojoj joj društvo pravi dečko Kwame: Iz Melburna do Beograda, a zatim Rim, Positano, London, Pariz, Beograd, Jabučje, Dubai…

Written by : Ivan Mrdjen

Rođen 2. oktobra 1949. godine u Vršcu. Osnovnu školu na Čukarici završio 1964. kao najbolji đak u nekadašnjoj Jugoslaviji. Profesionalnu novinarsku karijeru započeo 1973. kao pripravnik u „Večernjim novostima“. Najduže se zadržao u dnevnom listu “Blic”, čiji je stalni član uređivačkog kolegijuma od 2000. godine. Prvo kao urednik „Blica nedelje“, a potom i kao urednik Beogradske rubrike. Krajem 2010. postavljen za Noćnog urednika u Integrisanoj redakciji “Ringier&Axel Springer” (“Blic”, “Blic nedelje”, “24 sata” i “Blic online”). Sa te pozicije je otišao u penziju 3. oktobra 2014. godine. Dobitnik je Nagrade grada Beograda za novinarstvo za 2012. godinu.