Ni doma, ni zdravlja

O Radomiru Antiću (Žitište 22. novembar 1948. – Madrid 6. april 2020.) je u ova dva dana ispisano gotovo sve, i gde je igrao (Sloboda iz tadašnjeg Titovog Užica, Partizan, Fenerbahče, Saragosa, Luton), i gde je sve radio (uz posebno naglašavanje činjenice da je jedini bio glavni trener u sva tri najjača španska kluba, Realu, Barseloni i Atletiku iz Madrida), sve do (ne)uspeha sa reprezentacijom Srbije od 2008. do 2010. godine. Ali, niko nije vernije predstavio kakav je čovek bio “Antara” od našeg kolege Damira Radovića (koji, na žalost, sad trune u nekoj gradskoj sportskoj instituciji). U to može da vas uveri i samo početak njegovog teksta na Fejsbuku:
“Naučio sam od njega svašta nešto o fudbalu, ali i o životu. Bio sam član jedne od dve generacije koje su imale sreću da im bude trener godinu dana u Partizanu. Najviše sam mu zahvalan na tome što sam pored njega i bukvalno uživao u igranju fudbala. Svaki trening i svaka utakmica pod njegovom komandom bili su kao sastanak sa najboljom ribom iz kraja u koju su svi zaljubljeni. Ljubiš se na rastanku, a ne možeš da dočekaš sutra da je ponovo pozoveš na dejt. Bili smo klinci, imali 15, 16 godina. Baš smo voleli tih dana loptu i lopta je volela nas. Naučio me je da svoje mane na terenu pretvorim u vrline, a da ono što sam imao kvalitetno podignem na mnogo viši nivo. Nikada ni pre ni posle toga nisam disao fudbal kao tih godinu dana!”

Written by : Ivan Mrdjen

Rođen 2. oktobra 1949. godine u Vršcu. Osnovnu školu na Čukarici završio 1964. kao najbolji đak u nekadašnjoj Jugoslaviji. Profesionalnu novinarsku karijeru započeo 1973. kao pripravnik u „Večernjim novostima“. Najduže se zadržao u dnevnom listu “Blic”, čiji je stalni član uređivačkog kolegijuma od 2000. godine. Prvo kao urednik „Blica nedelje“, a potom i kao urednik Beogradske rubrike. Krajem 2010. postavljen za Noćnog urednika u Integrisanoj redakciji “Ringier&Axel Springer” (“Blic”, “Blic nedelje”, “24 sata” i “Blic online”). Sa te pozicije je otišao u penziju 3. oktobra 2014. godine. Dobitnik je Nagrade grada Beograda za novinarstvo za 2012. godinu.