Dobiti na poene

Staro pravilo „ne raspravljaj sa budalom, spustiće te na svoj nivo i dobiti na iskustvo“ nikako ne bi smelo da važi u predstojećim televizijskim sučeljavanjima predstavnika vlasti i opozicije. Ako ih uopšte bude…

Ne treba sumnjati da je zvezda jednog takvog RTS rijalitija, ponikla ispod šinjela najpoznatijeg srpskog keramičara, koja je „konačno vratila osmeh na lice“ predsednika svega ovoga, upravo njegovim pohvalama podigla lestvicu i za ostale mladoliderske akademike i naprednjačke vedete. Sigurno je da sve te kebare, lavići, pilje, orlići… već uvežbavaju prekidanje sagovornika i vraćanje „razgovora“ na jedino što znaju, mantru o „žutim lopovima“, „tajkunima“ i „izdajnicima“!

“Sistematsko urušavanje najlepših ljudskih vrednosti kao što su poštovanje, pristojnost i ljubaznost kroz podršku za bahatost, agresivnost, nametljivost, prostakluk i odsustvo osnovne ljudske kulture. Vučić pokušava da gradi Srbiju prema svojoj slici i prilici i kad bude završio uništavanje pitanje je hoće li išta ostati iz čega možemo da ponovo izgradimo pristojnu Srbiju”, tako je na našem portalu čitalac “Loki” komentarisao predsednikovu procenu da će profesorka matematike medicinskog smera iz Kraljeva “biti neko veoma važan u našoj zemlji u budućnosti“.

I šta sad?! Treba li odustati i od to malo kašičica medijskog prostora, posebno na javnom servisu, ili se valja dobro pripremiti i pokazati istu dozu srčanosti i odlučnosti da se na pravim temama pokaže nesposobnost i jednoumlje vlasti. Odličnu metodsko-pokaznu vežbu postavila je na tviteru koleginica Žaklina Tatalović, koja je uporno vraćala dr Vladimira Orlića na svoja pitanja, iako je on deklamovao „Đilas, Đilas, Đilas…“.

Ako ništa drugo, uspela je da naprednjačku perjanicu posle samo dva minuta natera da izgovori, kad je reč o najnovijim problemima građana sa severa Kosova, ključnu rečenicu: „Nas ne zanimaju oni, nas zanima reakcija onih koji su garant sporazuma koje smo napravili, a to je međunarodna zajednica“.

U ringu, a to će u narednom periodu biti televizijski studiji, pobede se osvajaju, ne samo nokautom, već i na poene!

Written by : Ivan Mrdjen

Rođen 2. oktobra 1949. godine u Vršcu. Osnovnu školu na Čukarici završio 1964. kao najbolji đak u nekadašnjoj Jugoslaviji. Profesionalnu novinarsku karijeru započeo 1973. kao pripravnik u „Večernjim novostima“. Najduže se zadržao u dnevnom listu “Blic”, čiji je stalni član uređivačkog kolegijuma od 2000. godine. Prvo kao urednik „Blica nedelje“, a potom i kao urednik Beogradske rubrike. Krajem 2010. postavljen za Noćnog urednika u Integrisanoj redakciji “Ringier&Axel Springer” (“Blic”, “Blic nedelje”, “24 sata” i “Blic online”). Sa te pozicije je otišao u penziju 3. oktobra 2014. godine. Dobitnik je Nagrade grada Beograda za novinarstvo za 2012. godinu.