Zvezda je rođena…

Možda niste znali da u svakom veku postoji samo dvanaest datuma koji se pišu istim ciframa (na primer, 20 01 2001, 20 02 2002…), pa sam ja već zbog same činjenice da je mladi gospodin Filip Petrović rođen 20. septembra 2009. godine (20 09 2009) najavio njegovu posebnost i izuzetnost. Sticajem okolnosti on je zvezda baš lepe porodične priče s kraja minule sedmice, a danas je i njegov 12. rođendan, koji će proslaviti u Dubaiju.

Reč je o tome da naš Fića nije odmah pokazao oduševljenje novom vanškolskom aktivnošću u tamošnjem Muzičkom pozorištu. Posle prvog časa bio je pomalo uzdržan, ali već sledećeg četvrtka postalo je jasno da je njegova mama Marina ostvarila pun pogodak, usmeravajući ga da se bavi nečim za šta ima i dara i volje.

„Mama, možda sam ja stvoren da pevam i glumim u mjuziklu“, ostaće zapamćena njegova izjava, tim pre što je iste večeri prilježno počeo da radi „domaći“, da nauči neki od songova iz „Mama Mia!“. A onda se Marina setila da u Operi u Dubaiju, tom fantastičnom arhitektonskom i dizajnerskom ostvarenju, upravo gostuje svetska postava ovog mjuzikla, u kome je dobra priča o potrazi za identitetom i mladalačkim ljubavima povezana sa hitovima legendarne grupe ABBA. Pa je, uz malo sreće, za samo hiljadu dirhama (250 evra) nabavila dve ulaznice za predstavu minulog petka, i to u VIP loži.

Ne bih da dodatno živciram one koji baš ne vole ove moje crtice uz porodičnog života, sve ovo pišem zbog činjenice da već godinama za ogroman broj mališana talenat i izuzetnost ne znače mnogo, ako roditelji to ne prepoznaju i, što je još važnije, ako to ne mogu i da finansijski isprate. A da, s druge strane, mnogi od onih koji nešto mogu da plate već posle prvih časova tenisa pričaju o Vimbldonu ili posle nekoliko fudbalskih treninga broje pare od ugovora sa Čelzijem…

U obe varijante na gubitku su samo deca, bilo da ostanu bez prave mogućnosti da se pokažu, bilo da se bave nečim za šta nemaju ni dara ni volje.

Written by : Ivan Mrdjen

Rođen 2. oktobra 1949. godine u Vršcu. Osnovnu školu na Čukarici završio 1964. kao najbolji đak u nekadašnjoj Jugoslaviji. Profesionalnu novinarsku karijeru započeo 1973. kao pripravnik u „Večernjim novostima“. Najduže se zadržao u dnevnom listu “Blic”, čiji je stalni član uređivačkog kolegijuma od 2000. godine. Prvo kao urednik „Blica nedelje“, a potom i kao urednik Beogradske rubrike. Krajem 2010. postavljen za Noćnog urednika u Integrisanoj redakciji “Ringier&Axel Springer” (“Blic”, “Blic nedelje”, “24 sata” i “Blic online”). Sa te pozicije je otišao u penziju 3. oktobra 2014. godine. Dobitnik je Nagrade grada Beograda za novinarstvo za 2012. godinu.