Najveće bogatstvo

U mojim svakodnevnim zapisima nekoliko puta sam opominjao komšije sa Voždovca da, uz fotografije učenika generacije u osnovnim i srednjim školama, na bilbordima stoji najblaže rečeno dvosmislena poruka: „Svet očekuje njih“. Tako sam 2015. dodao komentar: „Deca su naše najveće bogatstvo. I ove godine očekuje se rekordan izvoz“. To sam upoređivao sa boljom praksom u mojoj opštini, gde slike najboljih đaka stoje uz jednostavno „Ponos Zvezdare“.

Ovog leta sam se premišljao da li da navedem imena i prezimena svih tih mladih, lepih i pametnih ljudi, tim pre što je, uz potpis predsednice susedne opštine Ivane Tomić Ilić, konačno promenjen slogan, pa sad i tamo stoji „ponos Voždovca“. A onda mi je unuka Dunja, koja će za koji dan krenuti u četvrti razred osnovne škole, rekla da se nada da će i njena slika jednog dana biti na bilbordima.

Stoga mi, dame i gospodo, ne zamerite dva niza imena do kraja ovog teksta. Previše je ološa po medijima, svejedno da li je u pitanju  politika, estrada, rijaliti ili kriminal, pa smo prestali i da prepoznajemo i da primećujemo dobro i vredno hvale!

Dakle, ponos Voždovca za školsku 2020/21 su Nemanja Krstić, Maša Novaković, Katarina Živanov, Stevan Prvulović, Aleksa Andrijašević, Jelena Đorđević, Marija Drašković, Svetlana Filipović, Vuk Gočić, Staša Baković, Emil Šabović, Zoja Kirn, Teodora Savić, Aleksandra Živanović, Dunja Stojanović, Marko Zorić, Natalija Bešić, Mihajlo Janićijević, Đorđe Paunović, Jelena Rajić, Marija Baštić, Ilijana Baljak, Milica Guteša, Luka Solomun i Lazar Branković.

A ponos i dika Zvezdare su Mia Vučetić, Mia Gmitrović, Mina Janković, Nikola Todorović, Nikolina Stanojević, Uroš Tanasković, Angelina Rajić, Dušan Kukavčić, Maša Ćirković, Marija Nikolić, Maksim Vujović, Katarina Vukašinović, Isidora Komlenić, Ilija Prodanović, Marija Ćirić, Milica Đukanović, Lejla Abdula, Bojana Đorgović, Anja Radić, Filip Andrić, Stefan Glavašić, Nemanja Stepanović i Stefan Živković.

Bravo za sve!

Written by : Ivan Mrdjen

Rođen 2. oktobra 1949. godine u Vršcu. Osnovnu školu na Čukarici završio 1964. kao najbolji đak u nekadašnjoj Jugoslaviji. Profesionalnu novinarsku karijeru započeo 1973. kao pripravnik u „Večernjim novostima“. Najduže se zadržao u dnevnom listu “Blic”, čiji je stalni član uređivačkog kolegijuma od 2000. godine. Prvo kao urednik „Blica nedelje“, a potom i kao urednik Beogradske rubrike. Krajem 2010. postavljen za Noćnog urednika u Integrisanoj redakciji “Ringier&Axel Springer” (“Blic”, “Blic nedelje”, “24 sata” i “Blic online”). Sa te pozicije je otišao u penziju 3. oktobra 2014. godine. Dobitnik je Nagrade grada Beograda za novinarstvo za 2012. godinu.