Senka

Ivo Andrić je pisao da „ništa ljude ne vezuje tako kao zajednički i srećno preživljena nesreća“. Kad jednom prođe ova naša zajednička nesreća, planetarnih razmera sa posebnim osvrtom na prilike u Srbiji, kad budemo prebrojavali ožiljke i koliko nas je preteklo, moji nekadašnji učenici a već godinama prijatelji i ja imaćemo i jedan veliki plus na tasu srećnih trenutaka koji nas povezuju. Zato nije slučajno što je vest da je u porodilištu u Višegradskoj naša draga koleginica Miljana Leskovac prekjuče rodila 3.100 grama tešku i pola metra dugačku devojčicu srećni tata Vladimir Lukić objavio kao „svojevrsno znamenje“ da posle ovog doba korone mora da dođu neka bolja i srećnija vremena.

Ima neke simbolike i u imenu koje su odabrali ponosni roditelji, jer ovakve lepe vesti zaista bacaju u senku sve ono što (nam) se događa, od pazarenja u cik zore do večernje buke, od farsičnog parlamenta do zavađenih komšiluka, od doktora koji se ponašaju kao klovnovi do klovnova koji su umislili da su doktori… Baš zato veliko hvala Miljani i Vladi, jer za razliku od mnogih, mi ćemo proleće 2020. pamtiti po tome što je tada rođena njihova Senka.

Written by : Ivan Mrdjen

Rođen 2. oktobra 1949. godine u Vršcu. Osnovnu školu na Čukarici završio 1964. kao najbolji đak u nekadašnjoj Jugoslaviji. Profesionalnu novinarsku karijeru započeo 1973. kao pripravnik u „Večernjim novostima“. Najduže se zadržao u dnevnom listu “Blic”, čiji je stalni član uređivačkog kolegijuma od 2000. godine. Prvo kao urednik „Blica nedelje“, a potom i kao urednik Beogradske rubrike. Krajem 2010. postavljen za Noćnog urednika u Integrisanoj redakciji “Ringier&Axel Springer” (“Blic”, “Blic nedelje”, “24 sata” i “Blic online”). Sa te pozicije je otišao u penziju 3. oktobra 2014. godine. Dobitnik je Nagrade grada Beograda za novinarstvo za 2012. godinu.