Mozaik

Kolega Slobodan Đukić, kao čovek koji je čitav radni vek radio za radio, nije mogao a da u predgovoru za moju knjigu „Sa mnom više nema šale“ (koju upravo pripremam i u kojoj će biti svi komentari na ovom mestu od početka 2018. godine) ne pomene odličnu emisiju Radio Beograda „Mozaik vremena“, čiji je podnaslov glasio „borba protiv pilećeg pamćenja“. Moj prijatelj me je uporedio sa pčelom radilicom, koja „već godinama, svaki dan u zadatom broju reči, gradi saće događaja, činjenica, karaktera i situacija, vrcajući med vremena čitaocima novina“. I još je dodao da taj med „nije uvek sladak, često je gorak ali je lekovit i prirodan“.
Pomenuta emisija je ugašena kad je postalo opasno svako pamćenje na duže od nedelju dana, pa sam i zbog toga ponosan kad sam na sajtu www.mrdjen.com juče, povodom dvadesetog rođendana Mirinog i mog najstarijeg unučeta gospođice Tamare Janjić, poređao sve što sam u ovom svom uglu pisao „prethodnih aprila, dok sam još bio svežiji“… Iz tog mog „mozaika vremena“ malo šta bih prećutao ili izbrisao, možda i zbog toga što je u osnovi svega opredeljenje da su „deca ono najvrednije i najbolje što imamo u našim životima“. A to je ono bez čega nema meda u našim životima!

Written by : Ivan Mrdjen

Rođen 2. oktobra 1949. godine u Vršcu. Osnovnu školu na Čukarici završio 1964. kao najbolji đak u nekadašnjoj Jugoslaviji. Profesionalnu novinarsku karijeru započeo 1973. kao pripravnik u „Večernjim novostima“. Najduže se zadržao u dnevnom listu “Blic”, čiji je stalni član uređivačkog kolegijuma od 2000. godine. Prvo kao urednik „Blica nedelje“, a potom i kao urednik Beogradske rubrike. Krajem 2010. postavljen za Noćnog urednika u Integrisanoj redakciji “Ringier&Axel Springer” (“Blic”, “Blic nedelje”, “24 sata” i “Blic online”). Sa te pozicije je otišao u penziju 3. oktobra 2014. godine. Dobitnik je Nagrade grada Beograda za novinarstvo za 2012. godinu.