Dug put…

Moju dragu koleginicu Sešku Stanojlović mnogi znaju i po njenom doprinosu teoriji preferansa, sadržanom u izrekama: ”Jedan refe uvek može da se upropasti”, ”Dva, šta ste se stisli”, ”Tri rezona za dolaz, nije ništa kupio, imam jedan adutski i treba mi supa”, ”Sve je prolazno, samo je supa večna”… Ima toga još, ali to je već privilegija nas koji smo imali sreću da njen karakter upoznamo i preko te magične i, mnogi misle, najintelektualnije igre sa kartama. U minulih sto i kusur dana, a posebno u vreme ove pandemije i svakojakih zabrana za nas starije, često sam se raspitivao za njeno i zdravlje kolege Slobodana Đukića ”Felinija”, stalnog člana naše preferans trijade, pa smo nekoliko puta mejlove završavali sa još jednim ”seškorizmom”: ”Dug je put do kuće”.
Sa tom mišlju danas ću krenuti ka aerodromu u Dubaiju, u nadi da neće biti otkazan let za Beograd i da ću stići kući pre vikend policijskog časa, odnosno da neću zaglaviti u kakvom karantinu… Seška to ”dug je put” obično govori kad se stvari u nekoj partiji ne odvijaju po njenim očekivanjima, a meni ostaje da vidim koliko će biti jaka moja karta (za avion) i kakve me sve ”kontre” čekaju od Surčina do Zvezdare!

Written by : Ivan Mrdjen

Rođen 2. oktobra 1949. godine u Vršcu. Osnovnu školu na Čukarici završio 1964. kao najbolji đak u nekadašnjoj Jugoslaviji. Profesionalnu novinarsku karijeru započeo 1973. kao pripravnik u „Večernjim novostima“. Najduže se zadržao u dnevnom listu “Blic”, čiji je stalni član uređivačkog kolegijuma od 2000. godine. Prvo kao urednik „Blica nedelje“, a potom i kao urednik Beogradske rubrike. Krajem 2010. postavljen za Noćnog urednika u Integrisanoj redakciji “Ringier&Axel Springer” (“Blic”, “Blic nedelje”, “24 sata” i “Blic online”). Sa te pozicije je otišao u penziju 3. oktobra 2014. godine. Dobitnik je Nagrade grada Beograda za novinarstvo za 2012. godinu.