Filmovi

Na televiziji i dalje gledam samo fudbal i filmove. Takozvane informativne emisije, od jutra do sutra, konferencije za medije, upitnike, aktuelne razgovore, tri gosta u studiju… ne gledam već godinama, pa što bih to menjao sad kad sam daleko od kuće. Kad opet bude vreme za letove javiće mi ko treba, kad povratak u Beograd bude značio i povratak kući, a ne u neki “sabirni centar”, javiće mi ko će me dočekati. Sad kad nema fudbala, ostali mi samo filmovi, pri čemu ne gledam naučno-fantastične, akcione, horor i domaće, mjuzikle i blokbastere, pa sam žanrovski “zaglavljen” u prostoru od “Mostova okruga Medison” do “Lova na losose u Jemenu”.
Međutim, čak i kad po deseti put pogledam isti film uvek nađem neku “skrivenu lepotu”, baš kao što sam iz istoimenog američkog filma (“Collateral Beauty”, 2016.) baš za danas, kad su mi pomešana osećanja zbog vesti o smrti meni izuzetno dragog Zdravka Čečura (Mostar 1950 – Trebinje 2020), sećanja na dan kad smo se pre 47 godina upoznali moja draga Mira i ja i razmišljanja kako bi danas moj prerano preminuli brat Vladimir stekao uslov za penziju, sačuvao misao glavnog junaka Haurda (Vil Smit) da svi mi “žudimo za ljubavlju, žalimo za vremenom i plašimo se smrti”. Kako god da rasporedite na moja tri današnja povoda – biće tačno!

Written by : Ivan Mrdjen

Rođen 2. oktobra 1949. godine u Vršcu. Osnovnu školu na Čukarici završio 1964. kao najbolji đak u nekadašnjoj Jugoslaviji. Profesionalnu novinarsku karijeru započeo 1973. kao pripravnik u „Večernjim novostima“. Najduže se zadržao u dnevnom listu “Blic”, čiji je stalni član uređivačkog kolegijuma od 2000. godine. Prvo kao urednik „Blica nedelje“, a potom i kao urednik Beogradske rubrike. Krajem 2010. postavljen za Noćnog urednika u Integrisanoj redakciji “Ringier&Axel Springer” (“Blic”, “Blic nedelje”, “24 sata” i “Blic online”). Sa te pozicije je otišao u penziju 3. oktobra 2014. godine. Dobitnik je Nagrade grada Beograda za novinarstvo za 2012. godinu.