Tumbas

Pre nekoliko dana javljeno je da je u Bariču u 66. godini preminuo jedan od najpoznatijih navijača “Partizana” Miroslav Gajić, poznatiji kao “Miša Tumbas”. On je, načinom svog života i “navijanja” bio sušta suprotnost raznoraznim “vođama navijača”, oko kojih se već decenijama vrti sve na tribinama dva najveća beogradska stadiona i oko njih. Poput čuvenog “Pere Zvezdaša”, koji je šezdesetih godina prošlog veka po tramvajima “prenosio” fudbalske utakmice, iz kojih su pažljiviji slušaoci mogli da prepoznaju samo kad bi uviknuo “velemajstor Šeki” (Dragoslav Šekularac) ili “Atomska levica” (Bora Kostić), tako su se i ovih dana svi uglavnom prisetili samo Mišinog čuvenog “Omeeereee” (upućeno nekadašnjem golmanu Fahrudinu Omeroviću).
Neko je ovih dana napisao da to da li ćemo “Mišu Tumbasa” pamtiti kao urbanu legendu ili kao klošara koji je upropašćavao sopstveni život zavisi od naših sopstvenih percepcija njegove posebnosti, jer je on bio baš to što ste prvo pomislili kad ste čuli da je preminuo. A tada su mnogi i saznali da se zvao Miroslav Gajić!

Written by : Ivan Mrdjen

Rođen 2. oktobra 1949. godine u Vršcu. Osnovnu školu na Čukarici završio 1964. kao najbolji đak u nekadašnjoj Jugoslaviji. Profesionalnu novinarsku karijeru započeo 1973. kao pripravnik u „Večernjim novostima“. Najduže se zadržao u dnevnom listu “Blic”, čiji je stalni član uređivačkog kolegijuma od 2000. godine. Prvo kao urednik „Blica nedelje“, a potom i kao urednik Beogradske rubrike. Krajem 2010. postavljen za Noćnog urednika u Integrisanoj redakciji “Ringier&Axel Springer” (“Blic”, “Blic nedelje”, “24 sata” i “Blic online”). Sa te pozicije je otišao u penziju 3. oktobra 2014. godine. Dobitnik je Nagrade grada Beograda za novinarstvo za 2012. godinu.