Karleuša je dobro obavila pos’o

Nije tajna da nas društvene mreže, bez obzira na broj prijatelja i pratilaca, drže u uskom krugu od stotinak osoba koji mogu da vide naše objave, “iksiće” (nekad se to zvalo tvit), storije… Bilo je raznih pokušaja da se takav sistem prevari, da bi na kraju ispalo da je proširenje publike moguće samo ako se dodatno – plati!

A ni to nije baš uvek pametno, jer sam u prošlu subotu platio Fejsbuku za reklamiranje objave “Back to school – KiVa metod”, ponajviše zbog lepe priče o počecima mog interesovanja za oblast obrazovanja, ali mi promaklo da “naznačim publiku”, tako da sam, pošto sam tih dana bio u Dubaiju, dobio ukupno 264 “lajkova” ljudi koji žive i rade u ovom gradu. U ogromnoj većini reč je o strancima, da ne računam nekih pedesetak koji na ovoj društvenoj mreži pišu na arapskom!

Bilo kako bilo, spadam u one kojima nije svejedno kako će neka njihova objava biti ispraćena i na portalu za koji pišem, i na društvenim mrežama. U tom smislu svaki smajlić ili znak podrške, svaki komentar (pri čemu zaista posebno cenim one kritički nastrojene), svako umnožavanje deljenjem… smatram vrednim za promociju mojih ideja i stavova.

Zato mi je bilo zaista žao, što je jedna sjajna objava Vesne Laudanović iz Sevojna, zadnja pošta Kragujevac, inače ekonomiste po struci, od 24, maja ove godine, u vreme ponovnog lansiranja “la dive”, tada kao zvezde “najvećeg mitinga u istoriji” imala ukupno dva lajka, jedan šablonizovani komentar i jedno deljenje. Toliko o našoj kolektivnoj pameti po društvenim  mrežama!

*     *     *

Bilo je to, da se podsetimo, samo dvadeset dana posle stravičnih zločina u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” i u okolini Mladenovca, kad je Vesna napisala:

“Da li znate zašto je ovih dana Jelena Karleuša u gro planu? Zato što je odličan objekat za skretanje pažnje i energije naroda sa razumskog na nagonski nivo. A ništa važnije ni hitnije u ovom trenutku po režim nije od borbe protiv razuma ljudi. To im je još jedina karta na koju mogu igrati. Narod ne sme ništa razumeti!! Ako bude razumeo šta mu radimo, naje…. smo!

Karleuša je telo. Ona je beskontaktna prostitutka. Obilatom prodajom egzotičnih slika svoga rasplodnog organa, pozlaćenog dupeta i falsifikovanih mlečnih zlezda postala je jedan od vodećih igrača zaluđivanja ionako dezorijentisanog naroda.

Pored onog ‘zavadi pa vladaj’, sad se osnovna strategija režima podržava i operativnom taktikom – popali glupu raju pa vladaj. Karleuša je za taj deo posla odabrana kao maher. I naravno, dobro plaćena. Zato je i imamo u ovolikoj kolicini sad kad je narodna glupost dragocenija predsedniku od suvog zlata.

I tu smo gde smo. Zatečeni i zasuti medijskim tepih bombama koje njihova panika u odbrani od kontriranja kontramitingu ofanzivno proizvodi u napadačkoj odbrani. Postali smo objekat njihovog maštovitog eksperimenta in vitro. Bez anestezije. Samo uz obilje golih slika plastične pevaljke. Dovoljno da ne mislimo šta je s’ nama ovih dana. I godina.

Sad, da li smo ipak daleko od onog – sad možeš i da ih popišaš, nastavićeš da vladaš? Ko zna? Spremni su na sve. I Karleuša je tu. Ko zapeta puška, spremna da utrči. Šta joj je teško? Ionako ne nosi gaće, a dobro se plaća izdaja.”

*     *     *

Ja tu ništa ne bih dodao. Sve tačno i – ubitačno! Po proteste “Srbija protiv nasilja”, po opoziciju u celini, po onaj njen deo koji je toliko koliko vidljiv u zdanju iza Rosandićevih konja… Karleuša je dobro obavila pos’o!

Written by : Ivan Mrdjen

Rođen 2. oktobra 1949. godine u Vršcu. Osnovnu školu na Čukarici završio 1964. kao najbolji đak u nekadašnjoj Jugoslaviji. Profesionalnu novinarsku karijeru započeo 1973. kao pripravnik u „Večernjim novostima“. Najduže se zadržao u dnevnom listu “Blic”, čiji je stalni član uređivačkog kolegijuma od 2000. godine. Prvo kao urednik „Blica nedelje“, a potom i kao urednik Beogradske rubrike. Krajem 2010. postavljen za Noćnog urednika u Integrisanoj redakciji “Ringier&Axel Springer” (“Blic”, “Blic nedelje”, “24 sata” i “Blic online”). Sa te pozicije je otišao u penziju 3. oktobra 2014. godine. Dobitnik je Nagrade grada Beograda za novinarstvo za 2012. godinu.