Kofa ‘ladne vode

Udarila baš jaka kiša u subotu popodne, štete na sve strane, evo i našim kumovima palo drvo na kola, ali za jedan video zapis pretvoren u pravi pravcati “hit tvit” – teško da može da bude opravdanja.

Aerodrom “Nikola Tesla”, koncesijom je početkom 2018. ustupljen na 25 godina francuskoj kompaniji “Vansi”, uz uobičajenu pompu o sjajnoj budućnosti, velikim investicijama i višestrukom povećanju broja putnika i robnog prometa. Baš zbog toga je kao kofa ‘ladne vode delovao snimak “vodopada”, nastalog prokišnjavanjem krova iznad “A” dela za odlaske putnika.

Koji, of course, nije ukras poput onog na aerodromu u Singapuru, što je, kako i inače čine tviter revolucionari, odmah okačeno i komentarisano ne toliko duhovito, koliko ozlojeđeno. Sve je u toj tužnoj i ružnoj sekvcenci, i netransparentetno ustupanje nacionalnih resursa, i gubici koje “strateški partneri” prevaljuju na državu, odnosno građane Srbije, i ošljarenje ovdašnjih vlastima bliskih firmi koje bez javnog konkursa dobijaju velike poslove…

“Kad radove izvode navijači”, bio je komentar Vladimira Stevanovića, što je slikovito opisala i tviterašica “Markiza de Belgrade”: “Što je najgore, uopšte se više ne čudim. U onom novom delu, gde su dodati gejtovi, na dan kad sam poletala završavali nekakav laminat; dve nedelje kasnije, pola odvaljeno, otpale kukice u toaletu, raspalo se.”

Katarina Milićević je napisala da “njima prokišnjava i kad nema kiše” i dodala slike sa izlaza A3 od pre nekoliko dana, dok je Bogdan Đurić pesimistički konstatovao: “Za aerodrom smo dali koncesiju. Kad nam ga vrate, moći ćemo samo da sve porušimo!”

Da se ja baš ne pravim pametan, mislim da je pravi komentar napisala “grofica Valentina”: “Kad aerodrom prokišnjava, to znači da nam je država bušna k’o sito!”

*     *     *

P.S. U međuvremenu je stigla i slika “bazena” na parking koji je već mesecima u rekonstrukciji. To je malo zamračilo “slavu” tvita Dragana Popovića, koji možete pogledati na:

https://twitter.com/DraganPopovic11/status/1540725947615399936?cn=ZmxleGlibGVfcmVjcw%3D%3D&refsrc=email

Written by : Ivan Mrdjen

Rođen 2. oktobra 1949. godine u Vršcu. Osnovnu školu na Čukarici završio 1964. kao najbolji đak u nekadašnjoj Jugoslaviji. Profesionalnu novinarsku karijeru započeo 1973. kao pripravnik u „Večernjim novostima“. Najduže se zadržao u dnevnom listu “Blic”, čiji je stalni član uređivačkog kolegijuma od 2000. godine. Prvo kao urednik „Blica nedelje“, a potom i kao urednik Beogradske rubrike. Krajem 2010. postavljen za Noćnog urednika u Integrisanoj redakciji “Ringier&Axel Springer” (“Blic”, “Blic nedelje”, “24 sata” i “Blic online”). Sa te pozicije je otišao u penziju 3. oktobra 2014. godine. Dobitnik je Nagrade grada Beograda za novinarstvo za 2012. godinu.