Sve ostaje po starom!

“Maratonci trče počasni krug”, u subotu je u Skupštini grada Beograda izvedena uvertira za premijeru na velikoj sceni iza Rosandićevih konja, sad kad su najzad završeni i izbori u Bujanovcu, zadnja pošta Veliki Trnovac.

Tako je Srbija konačno saznala i taj rezultat trećeaprilskih izbora, na kojima je snažno manifestovana volja građana, a posebno Beograđana, da nam se sa grbače skinu “mafija i bratija”, plus prestonički Iznogud. Ali su “ka-ka kombinacijom” (karo papir plus kanabe) vremenom namagarčeni svi koji su se ponadali u “korenite promene”, da im se sad čine kao da su bili dva dana ranije. Kao neka prvoaprilska šala…

Zato nije slučajno što je sedmočasovno natezanje u sali na Pašićevom trgu najbolje opisala rečenica iz ovdašnje najbolje komedije svih vremena: “Ko je vas poznavao, ni pakao mu neće teško pasti”. Istina, Milica Đ. S. Zavetnica bila je malo samokritična, pa je umesto originalnog “vas” rekla “nas”, ali suština je ista: Sve ostaje po starom!

“Za koga god budemo danas glasali, gradom će kao i do sada upravljati Goran Vesić”, rekla je Milica, dodavši da je dužnost novoizabranih odbornika da više nikad ne dozvole “da jedan čovek bude sinonim za grad, a jedan čovek sinonim za državu”.

A onda je usledila igranka oko direktnog prenosa na tzv. gradskoj televiziji, koja je odavno privatna prćija aktuelne vlasti, nelegalnog mandata nesretnog naprednjačkog kandidata za gradonačelnika, reizbora predsednika Skupštine koji se u proteklih osam godina u svoj posao mešao manje od gradonačelnika za kućice za vrapce, uz gubljenje vremena u procedurama…

Sve nas to vraća na “Maratonce”, ali se bojim da smo još veoma daleko od toga da vidimo i njihov počasni, pardon poslednji krug.

https://www.facebook.com/watch/?v=203561451079894

Radomir Antic

Written by : Ivan Mrdjen

Rođen 2. oktobra 1949. godine u Vršcu. Osnovnu školu na Čukarici završio 1964. kao najbolji đak u nekadašnjoj Jugoslaviji. Profesionalnu novinarsku karijeru započeo 1973. kao pripravnik u „Večernjim novostima“. Najduže se zadržao u dnevnom listu “Blic”, čiji je stalni član uređivačkog kolegijuma od 2000. godine. Prvo kao urednik „Blica nedelje“, a potom i kao urednik Beogradske rubrike. Krajem 2010. postavljen za Noćnog urednika u Integrisanoj redakciji “Ringier&Axel Springer” (“Blic”, “Blic nedelje”, “24 sata” i “Blic online”). Sa te pozicije je otišao u penziju 3. oktobra 2014. godine. Dobitnik je Nagrade grada Beograda za novinarstvo za 2012. godinu.