Nacereni Iznogud

Pitala zlatna ribica Srbina koja mu je najveća želja, a on će „da crkne komšijina krava“. „Znala da ćeš tako odgovoriti i da nisam pitala. Zato ti pružam priliku za još jednu želju“. „E, onda nek crkne i moja krava!“ „Što, bre čoveče“, našla se u čudu ribica. „Pa, kad komšija dođe i zaiska mleko, a ja se nacerim i reknem: Nema!“

Poslednje što je želela većina Beograđana, kako su pokazali rezultati glasanja u deset centralnih opština, bilo je da u postizbornoj noći vide nacereno lice omraženog Iznoguda. Koji je, kako smo izvestili na našem portalu, tom prilikom bio „vidno raspoložen“, iako su razlozi njegovog likovanja u kategoriji „komšijine krave“.

Prisutni su pričali kako je veseli Vesić isticao da su naprednjaci napravili bolji rezultat na mestu gde je on, na Vračaru, odnosno da su tu dobili više glasova nego na prošlim izborima. To je posebno poredio sa Novim Beogradom, pokušavajući da kaže da SNS praktično ništa nije dobila Šapićevim priključenijem, a da je to samo značajno poremetilo odnose u stranci…

Opozicija je najubedljiviju pobedu ostvarila u Starom gradu gde je osvojila 70,9 odsto glasova, a zatim slede “Vesićev” Vračar sa 67,7, Savski venac sa 64,4, Zvezdara sa 61,2 i “Šapićev” Novi Beograd sa 60,7 procenata glasova… Nije tajna da dobar deo “starih Šapićevaca” nije hteo da glasa za njega kao naprednjaka, a ovima on nije bio dovoljno “naš”, ali uspeh opozicije u Beogradu ponajviše je rezultat lošeg upravljanja prestonicom od strane aktuelne garniture u Starom dvoru.

Mada nije isključeno da, ako ne uspe opozicioni “plan B”, za kaznu Beograđanima baš zbog ovakvog glasanja predsednik svega ovoga ne samo ostavi Iznoguda, već ga konačno postavi i za “kalifa umesto kalifa”!

Pa da nam se nacere obojica!

Written by : Ivan Mrdjen

Rođen 2. oktobra 1949. godine u Vršcu. Osnovnu školu na Čukarici završio 1964. kao najbolji đak u nekadašnjoj Jugoslaviji. Profesionalnu novinarsku karijeru započeo 1973. kao pripravnik u „Večernjim novostima“. Najduže se zadržao u dnevnom listu “Blic”, čiji je stalni član uređivačkog kolegijuma od 2000. godine. Prvo kao urednik „Blica nedelje“, a potom i kao urednik Beogradske rubrike. Krajem 2010. postavljen za Noćnog urednika u Integrisanoj redakciji “Ringier&Axel Springer” (“Blic”, “Blic nedelje”, “24 sata” i “Blic online”). Sa te pozicije je otišao u penziju 3. oktobra 2014. godine. Dobitnik je Nagrade grada Beograda za novinarstvo za 2012. godinu.