Ništa ne talasa

Zamalo da me “veliki štrumpf” prevari. Hvalim se okolo kako već godinama nisam uživo čuo ni jednu njegovu rečenicu, jer na televiziji gledam isključivo fudbal i filmove, a od radio stanica pratim samo “Nostalgiju”. Tu sam nekako progutao knedlu zvanu “politički marketing”, spakovan u one tri reči sa bilborda širom grada.

Ali njemu to nije bilo dosta, pa je u finišu kampanje krenuo sa zvučnim porukama, kao fol lične prirode… Zamalo ne napravih karambol na “Gazeli”, kad sam, shvativši o čemu je reč, posegnuo ne da promenim stanicu, nego da iščupam radio iz kućišta.

“Zaspao je cijeli svijet, ništa ne talasa, zaspala je i radnička klasa, zaspala je vasiona, a mi se ljubimo i radi radio”, od tog hita “Bijelog dugmeta” vremenom je ostalo samo “radi radio” i “ništa ne talasa”. U tom smislu je više nego simbolično što je za Nagradu grada Beograda u oblasti novinarstva, ispred čitave kuće i svih programa Radio Beograda, predložen muzički urednik Nenad Kamidžorac!

Znam čoveka, njemu svaka čast za “negovanje tradicionalne muzike i čuvanje sećanja na ugledne beogradske umetnike i druge autore pesama pohranjenih u Fonoteci Radio Beograda”, kako stoji u obrazloženju. U konkurenciji sa gazdaricama dva elektronska magazina, od kojih jedan ima 158 pratilaca a drugi izlazi svaka tri meseca, kustos zvučnog muzeja “Muzička pletenica” je i glavni favorit za dobijanje ove nagrade.

Znam da se neće naljutiti koleginica Brana Milunov, što unapred otpisujem mogućnost da to priznanje dobije ona za feljton u 52 nastavka “Slušate sada Studio B”, jer teško da će oni koji su upropastili ovu radio stanicu nagraditi nekog koji je o tom njihovom nedelu pisao, pa još u “neprijateljskom” Danasu!

“Radi” i taj radio, danas mu je rođendan, al’ ništa ne talasa!

Written by : Ivan Mrdjen

Rođen 2. oktobra 1949. godine u Vršcu. Osnovnu školu na Čukarici završio 1964. kao najbolji đak u nekadašnjoj Jugoslaviji. Profesionalnu novinarsku karijeru započeo 1973. kao pripravnik u „Večernjim novostima“. Najduže se zadržao u dnevnom listu “Blic”, čiji je stalni član uređivačkog kolegijuma od 2000. godine. Prvo kao urednik „Blica nedelje“, a potom i kao urednik Beogradske rubrike. Krajem 2010. postavljen za Noćnog urednika u Integrisanoj redakciji “Ringier&Axel Springer” (“Blic”, “Blic nedelje”, “24 sata” i “Blic online”). Sa te pozicije je otišao u penziju 3. oktobra 2014. godine. Dobitnik je Nagrade grada Beograda za novinarstvo za 2012. godinu.