Kod “Vesićeve rupe” (2)

Konačno da i mi, Beograđani, dobijemo neku novu znamenitost. Od sada će se to mesto zvati “Kod Vesićeve rupe”. Od sada će mladići i devojke Beograda svoje “sudare” zakazivati umesto uobičajenog mesta “Kod konja” na novom kultnom mestu – “Kod Vesićeve rupe”.

Ovo su samo neki od nekoliko stotina komentara na vest da su pre tri dana dva automobila upala u rupu koja se otvorila na kolovozu u Ulici Starine Novaka, nedaleko od Tašmajdana. Pošto realno ima sve manje prostora gde bi Beograđani mogli da se okupe i pokažu šta misle o aktuelnoj vlasti, a naročito gradskoj, ovo “novo mesto” se pokazalo idealnim, makar za virtuelna okupljanja.

Osnovna poruka glasi: Grad se bukvalno raspada, ulice po gradu kao površina Meseca. Ako ova ekipa što je na vlasti u gradu ponovo pobedi, nešto debelo nije u redu sa njegovim građanima.

Glavna zvezda većine komentara je beogradski Iznogud, koji nikako da postane kalif mesto kalififa: Sad će Vesić tu kockice da poslaže i napravi novu Skadarliju. Sićve, majstore! To Vesić smešta Šapiću, pošto je sigurno da se u budućnosti neće više baviti Beogradom! To Vesić promoviše ,,podzemne” auto puteve…

Beograđani su opet pokazali svoje najbolje osobine, optimizam i spremnost da sve okrenu na šalu: Pa šta? U Americi kroz asfalt propadne 10.000 vozila dnevno. Stop vožnji automobila po beogradskim ulicama težim od 500 kilograma (zajedno sa vozačem). Toliko graška i pasulja imamo da možemo da zatvaramo te rupe na ulicama…

Zna se i ko je “kriv”: Đilas noću buši rupe po Beogradu da bi propadali automobili i da bi bacio senku na sva veličanstvena SNS dostignuća i dela koja govore… Kriv je Milojko Pantic, samo sada umesto neba otvara zemlju… Krivi su vozači, jer nisu prilagodili mesto parkiranja uslovima na ulici…

Najveća vrednost ove “Vesićeve rupe” je u tome što je podstakla i građane Niša, Smedereva, Sombora, Novog Sada… da se pozabave svojim rupama. Kako po ulicama, tako i na vlasti: Konačno da i Bog pogleda građane Srbije. Ova rupetina i propadanje (automobila) je samo najava njihovog propadanja 3. aprila.

Written by : Ivan Mrdjen

Rođen 2. oktobra 1949. godine u Vršcu. Osnovnu školu na Čukarici završio 1964. kao najbolji đak u nekadašnjoj Jugoslaviji. Profesionalnu novinarsku karijeru započeo 1973. kao pripravnik u „Večernjim novostima“. Najduže se zadržao u dnevnom listu “Blic”, čiji je stalni član uređivačkog kolegijuma od 2000. godine. Prvo kao urednik „Blica nedelje“, a potom i kao urednik Beogradske rubrike. Krajem 2010. postavljen za Noćnog urednika u Integrisanoj redakciji “Ringier&Axel Springer” (“Blic”, “Blic nedelje”, “24 sata” i “Blic online”). Sa te pozicije je otišao u penziju 3. oktobra 2014. godine. Dobitnik je Nagrade grada Beograda za novinarstvo za 2012. godinu.