Boško iz „testamenta“

U martu i aprilu 2017. bio sam u Australiji, pa sam preskočio predsedničke izbore za koje je tadašnji premijer rekao da mu „ne pada na pamet da učestvuje“, ali mi je mnogo više žao što nisam mogao da u obojici omiljenom restoranu „Palilula“ upitam nezaboravnog Rašu Popova zašto je njegov favorit na tim izborima bio „rečiti, mladi momak Boško Obradović“, dok su svi na opozionoj strani političkog šanca duvali u praznu tikvu Saše Jankovića. Moj prijatelj je dvadesetak dana kasnije preminuo, a lider „Dveri“ je jedini od političara prisustvovao ispraćaju poznatog književnika i televizijskog poslenika.

Od trenutka kad je juče ušao u skupštinsku salu da prekine sveopšte ulizivanje predsedniku svega ovoga pod firmom rasprave o ukidanju vanrednog stanja, Boško Obradović je nesporna zvezda dana, posebno na društvenim mrežama. Jedni ga hvale kako samo on ima kuraži i petlje da nešto konkretno učini i zameraju ostalim opozicionim liderima i poslanicima što mu se nisu pridružili. Drugi ga opet sumnjiče da kad god narodno nezadovoljstvo ozbiljno uzdrma vladaoca i njegovu svitu baš on napravi nekakav „gaf“ kojim će ispirati usta (i mozgove) režimski jurišnici i prorežimski mediji, analitičari i lokalna bizonerija, poput već antologijske „testere“ u zgradi Radio-televizije Srbije…

Tviteraš Ivan Mandić je svojevremeno primetio da „u Srbiji građani brže smenjuju opoziciju nego vlast“, pa u tom smislu treba čestitati „momku od reči“ iz Rašinog političkog testamenta, jer je i posle tri godine Boško Obradović i glavna uzdanica i glavna smetnja za svako ozbiljnije opoziciono političko delovanje! Pitanje je samo, u šta smo straćili te tri godine?!

 

Piše Ivan Mrđen: Boško iz “testamenta” – NOVA portal

Written by : Ivan Mrdjen

Rođen 2. oktobra 1949. godine u Vršcu. Osnovnu školu na Čukarici završio 1964. kao najbolji đak u nekadašnjoj Jugoslaviji. Profesionalnu novinarsku karijeru započeo 1973. kao pripravnik u „Večernjim novostima“. Najduže se zadržao u dnevnom listu “Blic”, čiji je stalni član uređivačkog kolegijuma od 2000. godine. Prvo kao urednik „Blica nedelje“, a potom i kao urednik Beogradske rubrike. Krajem 2010. postavljen za Noćnog urednika u Integrisanoj redakciji “Ringier&Axel Springer” (“Blic”, “Blic nedelje”, “24 sata” i “Blic online”). Sa te pozicije je otišao u penziju 3. oktobra 2014. godine. Dobitnik je Nagrade grada Beograda za novinarstvo za 2012. godinu.