Najzarazniji hit

Novak Đoković je u nedelju uveče po sedmi put ponovio priču kako je kao mališan maštao ne samo da zaigra, nego i pobedi na Vimbldonu. Svetski čovek, zna šta godi osetljivim ušima njemu nenaklonjene publike, baš kao što je, s druge strane, umeo dan kasnije da podiđe okupljenoj raji ispod balkona Starog dvora pričom o nebeskom narodu i srpskom inatu.

„Uzeh svoju slavu i sreću i sve što dolazi uz nju“, tako glasi stih pesme, svojevremeno, u studiji Univerziteta „Goldsmit“ u Londonu, proglašene za „najzarazniji hit svih vremena“. To ”We Are The Champions” nije himna šampiona, to je muzika uz koju stasavaju milioni klinaca, baveći se ne samo nekim sportom.

Možda u snovima legendi iz “Kvina”, kad su počinjali da sviraju u lokalnom pabu nije bila vizija da će jednog dana pevati na Vembliju zajedno sa sto hiljada ljudi, niti je Fredi Merkjuri mogao da zamisli kako će sa operskom divom Monserat Kabalje otvoriti Olimpijadu u Barseloni. U ponedeljak 25. jula navršiće se tri decenije od njihovog spektakla, po čemu i danas mnogi pamte to okupljanje najboljih sportista sveta.

NASA je prekjuče objavila snimke, sačinjene pomoću infracrvenih instrumenata Webba, koji nam omogućavaju da po prvi put vidimo ono što bi inače bilo sakriveno u optičkom domenu – veoma masivne mlade zvezde, tek rođene u kosmičkim skalama vremena. Nekako u isto vreme su Mirini i moji unuci Petar i Filip, zajedno sa mamom Marinom zakoračili na Nou Kamp, tek da se uvere zašto je igranje u Barseloni san svih dečaka koji negde počinju da pikaju fudbal.

Đoković je, po običaju, gricnuo vimbldonsku travu, naš Pera je od svih suvenira izabrao nešto slično, komad prave trave sa terena na kome su igrali Krojf, Maradona, Ibrahimović, Mesi…

Trag najvećih zvezda u skalama vremena!

Written by : Ivan Mrdjen

Rođen 2. oktobra 1949. godine u Vršcu. Osnovnu školu na Čukarici završio 1964. kao najbolji đak u nekadašnjoj Jugoslaviji. Profesionalnu novinarsku karijeru započeo 1973. kao pripravnik u „Večernjim novostima“. Najduže se zadržao u dnevnom listu “Blic”, čiji je stalni član uređivačkog kolegijuma od 2000. godine. Prvo kao urednik „Blica nedelje“, a potom i kao urednik Beogradske rubrike. Krajem 2010. postavljen za Noćnog urednika u Integrisanoj redakciji “Ringier&Axel Springer” (“Blic”, “Blic nedelje”, “24 sata” i “Blic online”). Sa te pozicije je otišao u penziju 3. oktobra 2014. godine. Dobitnik je Nagrade grada Beograda za novinarstvo za 2012. godinu.