Karta za Katar

Ma koliko izgledalo nemoguće, imam vest od danas za današnje novine. Ko je jutros poranio mogao je da ugrabi sreću u obliku ne dve nego čak šest ulaznica za neki od mečeva na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru.

Takozvana “treća faza” prodaja karata za najveću planetarnu feštu odvija se po principu ko prvi uputi zahtev prvi dobije ulaznicu, i to najviše šest po utakmici. Iako je predviđeno da ova “trka” traje do 16. avgusta nije tajna da je za najinteresantnije duele bilo veoma važno to učiniti još jutros.

U “top mečeve” spada i derbi grupe “G” Srbija – Brazil, zakazan za 24. novembar, ako je suditi po bezuspešnim pokušajima moje ćerke Marine da u prethodnim fazama ispuni moju želju da na licu mesta gledam “evropske” i “prave” Brazilce u društvu unuka Petra i Filipa, koji sada žive, rastu i školuju se u Dubaiju, na samo 695 kilometara od stadiona u Dohi.

Ma koliko izgledalo neverovatno, imam i vest od prošle godine za današnje novine. Tada smo objavili izveštaj sa debija već pomenutog Petra na utakmici rekreativaca, sa kojima je njegov deda godinama delio termin nedeljom sabajle i čuvena “treća poluvremena”, pa me i prekjuče drugari pitali “da l’ ću opet da ih turim u novine”.

Po principu “bolje da propadne selo, nego u selu običaj”, tim pre što je Pekijeva ekipa pobedila, evo i izveštaja. Crveni – Plavi 7:8; balon “Enfild” na Zvezdari; gledalaca: 4; Crveni: Paković jr, Paković sr, Gajić, M. Marković 1, Simić 2, Popović 3, Marjanović 1; Plavi: Stojanović, Ristić 1, B. Marković, Todorović 2, Maksimović 3, Vukelić 1, Vein, Petrović 1. Igrač utakmice “Buca” Ristić, kažu “žrtvovao bubreg za ekipu”…

A neki će možda reći “deda k’o svaki deda”. Čim mu unuk da gol na nekom poljančetu, već ga vidi na – Mundijalu!

Written by : Ivan Mrdjen

Rođen 2. oktobra 1949. godine u Vršcu. Osnovnu školu na Čukarici završio 1964. kao najbolji đak u nekadašnjoj Jugoslaviji. Profesionalnu novinarsku karijeru započeo 1973. kao pripravnik u „Večernjim novostima“. Najduže se zadržao u dnevnom listu “Blic”, čiji je stalni član uređivačkog kolegijuma od 2000. godine. Prvo kao urednik „Blica nedelje“, a potom i kao urednik Beogradske rubrike. Krajem 2010. postavljen za Noćnog urednika u Integrisanoj redakciji “Ringier&Axel Springer” (“Blic”, “Blic nedelje”, “24 sata” i “Blic online”). Sa te pozicije je otišao u penziju 3. oktobra 2014. godine. Dobitnik je Nagrade grada Beograda za novinarstvo za 2012. godinu.