Kao da ih je poplava…

Pozvala me prekjuče koleginica Jasmina Dobrilović iz NewsMax Adria da za Pregled dana snime moju izjavu o timu novog gradonačelnika, a ja, uz izvinjenje jer nisam bio u Beogradu, pomislih kako bi čitav komentar mogao da stane u jednu rečenicu: Kao da ih je poplava izbacila!

Ova rugalica za nečiji loš izgled ili kakav nered bi se odmah povezala sa novim gradskim menadžerom, na čiju neslavnu ulogu, kao prvog čoveka Obrenovca, u poplavama u proleće 2014. su podsetili odbornici Radmila Vasić i Dušan Pavlović. Oboje još dodadoše da je reč o “opasnom i bahatom čoveku”…

Zato je možda i dobro što nisam ništa izjavio za NMA, jer bih morao još jednom da javno priznam kako sam Miroslavu Čučkoviću dosta pomogao na početku političke karijere. Kao urednik beogradske rubrike „Blica“ zapazio sam polet i entuzijazam tada najmlađeg člana gradske vlade, pa su njegovi lik i delo bili veoma prisutni na „mojim“ stranicama, posebno u vezi podrške bračnim parovima za vantelesnu oplodnju.

Istini za volju, taj program je inicirao tadašnji gradonačelnik Dragan Đilas, ali je promociju i realizaciju, uključujući i dobar deo zasluga, prepustio svom „koalicionom partneru“, kako su u subotnjem prilogu kategorisali nekad veoma bliske veze sa „dinkićevcima“. Bilo bi neumesno da sad i ja perem ruke od saradnje sa Čučkovićem, tim pre što sam ga u većini kasnijih zapisa predstavljao kao mog prijatelja i partijskog druga.

Mada sam, kad je početkom jula 2015. obnarodovan Čučkov transfer u naprednjake, napisao da bi bilo licemerno da samo njemu zamerim što se priklonio „grmu najvećem“, pošto nisam komentarisao ni prelazak većine viđenijih članova URS (Ujedinjeni regioni Srbije) u SDP.

Ne onaj Rasima Ljajića, već u ono što narod naziva – „sitne duše prodane“!

Written by : Ivan Mrdjen

Rođen 2. oktobra 1949. godine u Vršcu. Osnovnu školu na Čukarici završio 1964. kao najbolji đak u nekadašnjoj Jugoslaviji. Profesionalnu novinarsku karijeru započeo 1973. kao pripravnik u „Večernjim novostima“. Najduže se zadržao u dnevnom listu “Blic”, čiji je stalni član uređivačkog kolegijuma od 2000. godine. Prvo kao urednik „Blica nedelje“, a potom i kao urednik Beogradske rubrike. Krajem 2010. postavljen za Noćnog urednika u Integrisanoj redakciji “Ringier&Axel Springer” (“Blic”, “Blic nedelje”, “24 sata” i “Blic online”). Sa te pozicije je otišao u penziju 3. oktobra 2014. godine. Dobitnik je Nagrade grada Beograda za novinarstvo za 2012. godinu.