Sve može da se reši

„U Beogradu svaki problem može da se reši, samo ako se učini javnim”, napisao sam u ponedeljak 15. januara 2007. godine.

Tri dana ranije vozili smo se moj prijatelj “Zozon” Nikolić i ja “sedmicom” do Bloka 45 i čuvenog splava “Kod Ete”, gde su nezaboravni Gale Janković (1955-2009) i kolege iz Radio Beograda nešto slavili. Pričali smo šta će sve sjajni domaćin Mileta Vesković da spremi, pa kad smo pomenuli kolenice i kuvane butkice, rekoh da bi se naši drugari najviše obradovali da smo im poneli teglu rena.

To je čuo stariji putnik ispred nas, okrenuo se i iz unutrašnjeg džepa kaputa izvukao i poklonio nam teglu sa pola kilograma rena, koju je upravo kupio i zbog čega je specijalno išao na pijacu kod starog “Merkatora”.

Ovih dana imam mali problem, jer su me moji prijatelji Vesna i Petar Đukić kao kolumnistu “Nove” zamolili da preporučim njihovog sina Nebojšu za stručni tim u okviru svetskog televizijskog formata „Biggest loser“, koji će se od ove jeseni emitovati na Nova S kanalu. A ja tamo lično ne znam nikoga od ljudi koji donose bitne odluke…

„Najveći gubitnik“ je šou u kojem učestvuje osam veoma gojaznih muškaraca i osam žena sličnih gabarita. Oni tokom takmičenja odbacuju loše navike, prihvataju zdrave i doživljavaju transformaciju koja će njihove živote promeniti iz korena. Of course, uz stručan nadzor tima trenera, lekara, nutricionista i psihologa…

Sve to je na neki način Nebojša Đukić, koji se već više od dve decenije bavi jednostavnim i prirodnim načinom mršavljenja. Autor je posebnog LGND programa za mršavljenje i zapažene video serije “Pet mitova o mršavljenju koji stoje na putu do Vaše idealne težine”.

Ja svoj “problem” učinih javnim, a kolege sa naše televizije neka pogledaju njegov sajt nebojsadjukic.rs

Možda u svemu tome ima i malo rena…

Written by : Ivan Mrdjen

Rođen 2. oktobra 1949. godine u Vršcu. Osnovnu školu na Čukarici završio 1964. kao najbolji đak u nekadašnjoj Jugoslaviji. Profesionalnu novinarsku karijeru započeo 1973. kao pripravnik u „Večernjim novostima“. Najduže se zadržao u dnevnom listu “Blic”, čiji je stalni član uređivačkog kolegijuma od 2000. godine. Prvo kao urednik „Blica nedelje“, a potom i kao urednik Beogradske rubrike. Krajem 2010. postavljen za Noćnog urednika u Integrisanoj redakciji “Ringier&Axel Springer” (“Blic”, “Blic nedelje”, “24 sata” i “Blic online”). Sa te pozicije je otišao u penziju 3. oktobra 2014. godine. Dobitnik je Nagrade grada Beograda za novinarstvo za 2012. godinu.