Važno je da lete

Prvo je bivši predsednik Boris Tadić u emisiji “Hit tvit” na televiziji za ružičastu stvarnost iznervirao tzv. premijerku kad je od papira na kome je ona pokazivala podatke o “rastu prosečnih plata” napravio aviončić, jer je, kako je objasnio, “to što je rekla laž”.

Potom je profesor Goran Radosavljević na tviteru objavio sličicu papirnog aviona sa naprednjačkim logoom, koji je nazvao “SNS laži”. To ne iznenađuje od ekonomiste, koji tvrdi da je Srbija daleko od toga da bude „ekonomski tigar regiona“, iako vlast na sve načine pokušava da prikaže Srbiju kao zemlju s brzim i visokim rastom, kroz “raspodelu bez smislenih ekonomskih kriterijuma milijardi evra budžetskih para, veliki rast zaduženja praćen netransparentnim trošenjem tih para, te ogromne subvencije za otvaranje radnih mesta”.

Onda je Radosavljevićevu sličicu, poput mnogih, retvitovao predsednik Nove stranke Aris Movsesijan sa porukom “ajmo ljudi, da 3. aprila srušimo SNS laži”.

Do tada, kad već opozicije nema na bilbordima, ni u spotovima na televizijama sa nacionalnom frekfencijom, kad se u retkim debatama slušaju imbecilni monolozi naprednjačkih starleta, možda bismo mogli svi zajedno da pokažemo šta mislimo o SNS vladavini.

Dođu vam na vrata, uljudno i kulturno uzmete materijal koji nude, kažete da ćete da razmislite, doviđenja, srećan put… A onda za njima pustite aviončić od tog papira, koji možete napraviti za pet sekundi… Ako ste zaboravili kako ste se igrali u detnjstvu kad nije bilo mobilnih telefona, ima na internetu sijaset uputstava kako da to učinite!

Ili, priđete nekom njihovom štandu, opet isto tako, mirno i kulturno, kad se malo odmaknete – nek poleti papirni avion kao simbol politike, koju narod ionako naziva “kamioni, avioni”!

Važno je da – lete!

Written by : Ivan Mrdjen

Rođen 2. oktobra 1949. godine u Vršcu. Osnovnu školu na Čukarici završio 1964. kao najbolji đak u nekadašnjoj Jugoslaviji. Profesionalnu novinarsku karijeru započeo 1973. kao pripravnik u „Večernjim novostima“. Najduže se zadržao u dnevnom listu “Blic”, čiji je stalni član uređivačkog kolegijuma od 2000. godine. Prvo kao urednik „Blica nedelje“, a potom i kao urednik Beogradske rubrike. Krajem 2010. postavljen za Noćnog urednika u Integrisanoj redakciji “Ringier&Axel Springer” (“Blic”, “Blic nedelje”, “24 sata” i “Blic online”). Sa te pozicije je otišao u penziju 3. oktobra 2014. godine. Dobitnik je Nagrade grada Beograda za novinarstvo za 2012. godinu.